Skip to main content

Wanneer een enzym defect is

Sterk ledencontact
Autonome vrijwilligersvereniging
Belangenbehartiging

Wanneer een enzym in uw lichaam defect is, heeft dat een invloed op uw gezondheid. Hoe sterk die invloed is, hangt af van welk enzym er defect is. Sommige effecten zijn namelijk iets gemakkelijker te vermijden dan anderen. Het is bijvoorbeeld vrij eenvoudig om bepaalde voedingsstoffen niet meer te eten, terwijl u geen invloed heeft op botstructuur die niet aangemaakt wordt. 

Bent u iemand met een gouden hart die graag een goed doel wilt steunen?

Bel ons Vul het contactformulier in

De gevolgen van een enzym dat defect is

Heeft u een zeldzame stofwisselingsziekte geërfd? Dan weet u vast wel al meer over deze effecten. Toch leggen we het graag even kort uit voor u. Een enzym is een eiwit dat door het lichaam zelf gemaakt wordt en instaat voor verschillende processen in de cel, waardoor het proces niet verder gezet kan worden bij een defect. Denk aan processen zoals het afbreken van voedingsstoffen of de opbouw van weefsels, organen en het vrijmaken van energie. Is er zo een enzym defect dat voedingsstoffen afbreekt, dan is het nog vrij eenvoudig om simpelweg deze voedingsstof te vermijden. Wanneer het defect van een enzym zich begeeft in een opbouwende functie van het lichaam, dan heeft dit dus een veel drastischere werking.

Het hebben van een metabole ziekte heeft dus wel degelijk een effect op iemands leven. Dat is waarom onze vrijwilligersvereniging BOKS vzw in Melsele, Beveren, opgericht is, om een meerwaarde te kunnen zijn en het soms moeilijke leven van deze mensen te verlichten. Lees meer over wat stofwisselingsziekten zijn.

stamcel

Word vandaag nog lid

Heeft u een metabole aandoening en ondervindt u de gevolgen van het enzym dat defect is? Of wilt u graag lotgenoten met een stofwisselingsziekte leren kennen? Dan kan u zich bij ons aansluiten en deelnemen aan verschillende activiteiten. Want samen wordt alles een beetje lichter. Beslis vandaag nog om lid te worden en vraag meer info via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., neem telefonisch contact op via 0498 70 15 03 of vul het contactformulier in.