Skip to main content

Vacature

vacature vDe Belgische Organisatie voor Kinderen en volwassenen met een Stofwisselingsziekte vzw (BOKS) is op zoek naar een coördinator.
BOKS vzw, opgericht in 1994, wordt gedragen door vrijwilligers. De stichtend voorzitter, Lut De Baere, wil haar rol vanaf juni 2023 doorgeven. Hiervoor zoeken we een professionele coördinator.

Functieinhoud

De coördinator is de motor van de werking van de vzw. De opdracht bestaat erin het vrijwilligerswerk te coördineren, en een groep vrijwilligers te motiveren en te enthousiasmeren. Hiervoor zoeken we een kandidaat met persoonlijke en relationele kwaliteiten.

Engagement, betrokkenheid en zelfstandigheid zijn sleutelwoorden. De coördinator kijkt kritisch naar de eigen rol, en weet binnen de gegeven vrijheid de nodige verantwoordelijkheid op te nemen om zelf prioriteiten te stellen.

Beschrijving van de opdracht

De coördinator draagt bij tot de realisatie van de missie van BOKS vzw waarvan de werking uit 4 pijlers bestaat:

Belangenbehartiging

De coördinator maakt zich wegwijs in de materie van de stofwisselingsziekten, en bouwt de kennis samen met de inhoudelijke groep van experten-vrijwilligers verder uit. De coördinator volgt de evoluties in het werkveld, ondermeer via congressen of symposia.
Hij/zij vertegenwoordigt de organisatie en de belangen van haar leden, bouwt diverse netwerken uit, en participeert aan de besluitvorming rond zeldzame stofwisselingsziekten.

Sensibiliseren en informeren

BOKS informeert via alle mogelijke kanalen (media, scholen, (para)medici, ledenbijeenkomsten…) en draagt bij tot een beter begrip, zorg en begeleiding van de stofwisselingspatiënten. De coördinator voert het communicatiebeleid uit, en neemt waar nodig initiatieven. Hij/zij zorgt samen met de vrijwilligers voor het beheer van de communicatiekanalen (sociale media, website, nieuwsbrief,…).

Ondersteuning van leden

BOKS biedt direct na de diagnosestelling en/of later de nodige opvang en een luisterend oor. De coördinator volgt informatie- of hulpvragen van mensen met een stofwisselingsziekte op en van hun directe omgeving. Hij/zij kan daarvoor beroep doen op een groep van vrijwilligers of verwijst door naar externe (professionele) instanties.

Lotgenotencontact

De coördinator organiseert activiteiten die zorgen voor contact en ontspanning van leden. Zo werkt hij/zij samen met de vrijwilligers de jaarlijkse BOKSinfoDAG en het familieweekend uit.

Naast de inzet in de 4 pijlers van de BOKS-werking, heeft de coördinator ook een ondersteunende opdracht die bestaat uit de volgende taken:

 • Het voorbereiden en opvolgen van de raad van bestuur (opmaak agenda, opmaken van een ontwerp begroting, voorstellen van een strategie van fondsenwerving, rapporteren eigen activiteiten, verslaggeving) in samenspraak met de voorzitter.
 • Het uitvoeren van administratief en financieel beheer (eventueel met externe ondersteuning)
 • Het voorbereiden van de boekhouding en financiële administratie
 • Uitvoeren van fondsenwerving
 • Het organiseren van ledenadministratie
 • Vrijwilligersadministratie (bv afsprakennota, verzekering,…)
 • ….

vacature mFunctieprofiel

BOKS kijkt uit naar een integere kandidaat met ervaring in het werken met mensen en interesse in gezondheidszorg in het algemeen en de werking van een patiëntenorganisatie het bijzonder.

U beschikt over volgende kwaliteiten:

 • Zelfstandig kunnen werken: prioriteiten bepalen, problemen oplossen, initiatieven nemen,
 • Sociale vaardigheden bezitten: contacten aangaan met een diversiteit aan mensen, empathisch zijn, gesprekken voeren
 • Leidinggevende vaardigheden hebben: coachen, stimuleren en motiveren van vrijwilligers
 • Cognitieve vaardigheden hebben: analytisch en beleidsmatig denken, informatie verwerken

Aanbod

BOKS biedt:

 • Een uitdagende functie met grote maatschappelijke meerwaarde en ruime mogelijkheden tot netwerking.
 • Een voltijdse of deeltijdse functie-inhoud, die in overleg en op basis van je ervaring en kwaliteiten verder invulling kan krijgen.
 • Mogelijkheden voor flexibele jobinvulling (tewerkstellingsplaats en tijd van arbeid)
 • Arbeidsvoorwaarden en verloning in functie van het profiel van de kandidaat. (In overleg te bekijken).

Selectieprocedure

Interesse in deze uitdagende opdracht ?
Stuur je CV met motivatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dit ten laatste tegen 4 september 2022.
Na een grondige screening van de CV's, nodigen we u uit op een selectiegesprek. Voorziene datum: donderdag 8 september 2022