Skip to main content

Metabole ziekte

Sterk ledencontact
Autonome vrijwilligersvereniging
Belangenbehartiging

Een metabole ziekte is een ziekte die te maken heeft met de stofwisseling. Metabole aandoeningen zijn erfelijk en er zijn enorm veel verschillende soorten in. We geven graag in het kort een beeld over wat metabole aandoeningen zijn en hoe deze ziekte een impact heeft. Zo bent u sneller mee in het grote plaatje.

Bent u iemand met een gouden hart die graag een goed doel wilt steunen?

Bel ons Vul het contactformulier in

Een metabole ziekte, wat is dat?

Metabole aandoeningen zijn stofwisselingsziekten. Het zijn erfelijke ziekten die worden overgedragen en zeldzaam zijn. Het wordt veroorzaakt door een defect enzym, wat betekent dat een specifiek enzym in de cellen van het lichaam ontbreekt. Enzymen zijn betrokken bij allerlei processen in de cel. Wanneer zo een enzym niet werkt, loopt een proces fout en ontstaan er metabole aandoeningen, zoals het niet opnemen van voedingsstoffen of het opbouwen van spieren en botten. Dergelijke metabole ziekte kan milde symptomen veroorzaken, maar ook een grote invloed hebben op uw lichaam. De diagnose hiervan kan soms enige tijd vergen.

stamcel

Lees meer over stofwisselingsziekten

Afhankelijk hoe sterk de metabole aandoeningen effect hebben op uw lichaam heeft dit een beperkte of juist zeer felle invloed op uw levenskwaliteit. Omdat wij daarin graag een meerwaarde willen betekenen voor u is BOKS nv opgericht, een vrijwilligersvereniging in stofwisselingsziekten. Lees meer over wat stofwisselingsziekten zijn en contacteer ons gerust telefonisch 0498 70 15 03 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. wanneer u meer voor mensen met metabole aandoeningen wilt betekenen. Heeft u soms het gevoel dat u er alleen voor staat? Sluit u dan aan bij ons en leer lotgenoten met een stofwisselingsziekte kennen in en rondom Melsele, Beveren. Vul het contactformulier in.