Skip to main content

Ook een financieel steuntje in de rug is welkom!

Giften

Voor giften vanaf € 40 kan u een fiscaal attest bekomen. Dit kan u een  belastingvoordeel geven.

Expliciete vermelding van “Gift” is noodzakelijk.

Een gift kan in één keer gestort worden of kan ook maandelijks.

Overschrijven kan op rek.nr. BE70 7510 0149 2325 van BOKS vzw of je kan meteen een storting doen via onderstaande knop.

Sponsoring

U kan de werking van BOKS vzw ook sponsoren via:

  • een activiteit
  • de algemene werking financieel te ondersteunen
  • te adverteren op onze website en/of in ons driemaandelijks tijdschrift.

Meer info kan u opvragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BOKS vzw als erfgenaam

U kan BOKS vzw tot erfgenaam maken.

Een legaat aan BOKS vzw is fiscaal voordelig aangezien de successierechten voor BOKS vzw slechts 8,8 % bedragen. Uw erfenis kan op die manier zo optimaal mogelijk gebruikt worden.

Het duo – legaat geeft u de mogelijkheid om zowel voor diegenen aan wie u een deel achterlaat als voor BOKS vzw een win—win situatie te creëren. Bij een duo – legaat betaalt BOKS vzw de successierechten op het aan de erfgenamen geschonken bedrag! Op die manier kan u uw eigen erfgenamen bevoordelen en tegelijk een schenking doen. BOKS vzw geeft u graag meer uitleg indien u een dergelijk duo—legaat zou overwegen.

U kan BOKS vzw een legaat nalaten door in uw testament te vermelden dat u een deel of heel uw bezit, als u geen wettelijke erfgenamen heeft aan BOKS vzw nalaat. Dit kan zowel in een handgeschreven als in een notarieel testament.  Om misverstanden te vermijden raden wij u aan uw testament, welke vorm die ook is, bij een notaris in bewaring te geven.

!! De Vlaamse regering keurde een voorontwerp van decreet goed dat mogelijk een impact heeft op het duolegaat. Bij BOKS vzw volgen we de ontwikkelingen op de voet en informeren we u via onze nieuwsbrief zodra er meer informatie beschikbaar is.

Wie een duolegaat in een testament heeft opgenomen, raden we aan om het testament te laten bekijken door een notaris en indien nodig te laten aanpassen